DANI OTVORENIH VRATA

🔵 |DANI OTVORENIH VRATA|
U sklopu projekta „Malena lica, veliki osmijesi“ Jedriličarski klub Zenta organizira dane otvorenih vrata gdje će se svi zainteresirani moći upoznati sa radom našeg kluba. Uz prezentaciju klasa Optimist i Radio upravljane jedrilice klase DF65 naši gosti su prisustvovali startu 26.Božićne regate dok su neki imali priliku i zajedriti. Za utorak je planirano predavanje za najmlađe na temu "Zaštita mora i okoliša" poslije kojeg će biti akcija čišćenja.
Veliko hvala
Splitsko-dalmatinska županija koji su financirali ovaj projekt kojim je osim gore navedenih aktivnosti saniran dotrajali kontejner svlačionice i jedrarne te nabavljena meteorološka stanica i oprema za jedrilicu klase Optimist.
 

Državno U12

Ekipa JK Zente u sastavu Bepo Duplančić, Nikola Ferić, Tanja Ozretić, Grgo Bešker, Denis Kragić Marinić i Frane Mihanović na čelu s trenericom Brunom Mandić, krenula je 27.08.2020. u Šibenik na prvenstvo Hrvatske u klasi optimist U12. Takmičenje se održava 28.-30.08.2020. god. Želimo im uspješno jedrenje te da još jednom pokažu snagu našeg jedriličarskog kluba.

Posebno se zahvaljujemo prijateljskom JK Špinut koji nam je ustupio svoj kombi, te roditeljima što su svojim prilozima omogućili da djeca odu na ovo važno takmičenje.

Bepo prvak RH do 12g.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za optimiste U16 održano od 29.07.-01.08.2020. u organizaciji JK Marina Kaštela. Naš Bepo je ponovio uspjeh od lani osvojivši treće mjesto ukupno i prvo do 12 godina. Nikola je bio 41., Grgo 93., Denis 103.  i Tanja 109. od 138 takmičara. Čestitke svima, posebno Bepu i trenerici Bruni.
 
Slijedeća tri dana je ekipno prvenstvo RH na kojem nastupa i naša ekipa.
 
 Bepo prvi do 12 godina

PH do 12g

Ovaj vikend održava se prvenstvo Hrvatske za optimiste do 12 godina.

Naša ekipa Marta Lolić, Bepo Duplančić i Nikola Ferić na čelu sa trenericom Brunom Mandić krenula je u petak trajektom za Stari Grad.

Na put su krenuli zajedno sa takmičarima JK Split, JK Špinut i JK Omiš.

Želimo im dobar vjetar i  uspješno jedrenje.

 

DragonForce RG65 event u Splitu

   JK Zenta nastavlja sa snažnim zamahom u sudjelovanju popularizacije RU jedrenja za djecu i mlade u RH. Naime, 26. i 27. studenog održani su DragonForce RG65 radionica i natjecateljski program u Splitu. Već u radionici Zente pokazalo se kako kiša ne može zaustaviti entuzijazam mladih radio upravljanih jedriličara koji su marljivo radili na modelima protekle subote. Zbog obaveze provjeravanja opreme, pripreme jedrilica i samog podešavanja modela omogućen je dan otvorenih vrata u brodomodelarnici gdje su "Dragoni" tek u kasnu večer ostavljeni u izvrsnom stanju za sutrašnji nastavak programa. Nedjeljni dan otvoren je sunčanim pripremama na čuvenoj splitskoj Matejušci. Kako su HZTK i HJS sudjelovali kao glavni organizatori dvodnevnog događanja ove mlade klase u Splitu, JK Zenta se potrudio pripomoći te je smo ustupili gumenjak kojim se postavilo regatno polje te kojim je trenerica Bruna pripomogla u sveukupnoj organizaciji događanja. Preko razglasa je ubrzo pojašnjen program šarolikom okupljenom gledateljstvu te je u 11h određen i početak natjecanja. Zahvale su upućene savezu i zajednici tehničke kulture, ali i Toto Burger Baru koji je iznova odlučio poduprijeti radio upravljano jedrenje u Splitu sponzorirajući nagrade za mlade natjecatelje.
Četrnaest jedrilica klase DragonForce RG65 i jedna jedrilica klase G70 pokazale su zavidne vještine u samom natjecateljskom programu. Vjetar je bio promjenjiv i zahtijevao je jake živce što je mlade sudionike ponukalo da iskažu krajnje vještine koje posjeduju ne bi li ostali pri vrhu ljestvice kroz više održanih plovova. Na samom kraju tijesne borbe za postoljem došlo je čak i do službenog protesta izmeđi Vice i Roka u trenutku izjednačenih bodova. Uz sudjelovanje pomoći organizatora protest je razriješen na obostrano prihvaćanje što je donijelo i konačne rezultate kako slijede:


JK Zenta - Vice Buzdovačić - DragonForce "2" - 7 bodova (1. mjesto)
JK Zenta - Marin Vidović - DragonForce "3" - 9 bodova (2. mjesto)
JK Zenta - Lovre Dragičević - DragonForce "6" - 10 bodova (3. mjesto)

Seniori su također prisustvovali događanju u Splitu sa sljedećim rezultatima:
Stjepan Razmilić - 11 bodova
Vatroslav Righi - 20 bodova
Davor Bumbak - 23 boda

Nakon što su sudionicima uručene medalje, ali i vrijedni model DragonForce V5 koji je išao juniorima kao nagrada za prvo mjesto, natjecatelji su se slikali za uspomenu te razišli s mnogo iskustva, novih znanja, lijepih uspomena te novih poznanstava iza sebe. Radujemo se sljedećem DragonForce eventu te očekujemo još veći broj natjecatelja i sudionika...

DSCF3078 DSCF3082

DSCF3083 DSCF3084 DSCF3086 DSCF3091DSCF3093 DSCF3100 DSCF3112 DSCF3126

 

5. Sajam sporta i tehničke kulture

Ovaj vikend JK Zenta je sudjelovao na 5. Sajmu sporta i tehničke kulture TC Joker, na kojem je prezentirao svoje aktivnosti rada s mladima kroz školu jedrenja i školu brodomodelarstva.

CAM01947

CAM01957

Marko Ivančev drugi na PH

Evo naš jedriličar Marko Ivančev, rođen 2002. godine ostvario je pod vodstvom trenerice Brune Mandić veliki uspjeh. Na otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio je četvrto mjesto, bod iza treće takmičarke iz Trsta.
Tri djevojke su ispred njega pa je prvi dječak i ukupno drugi na prvenstvu Hrvatske. Čestitke njemu i trenerici.
Na prvenstvu su nastupili još tri člana našeg kluba: Zara Dominović 86. mj., Mila Mastelić 108. mj. i Roko Jurić 149. mj. od 151 takmičar.
Mila Mastelić je među takmičarima do 12 godina zauzela 42. mj. od 67 takmičara, ili 12. mj. među 20 djevojčica. Ovo joj je bila prva ozbiljna regata.
Petra Mastelić je nastupila u klasi laser 4.7 te zauzela 33. mj. od 37 takmičara. Bez suporta trenerice, koja je bila na regatnom polju s optimistima, Petra nije ni mogla ostvariti bolji rezultat. Ovo joj je bila prva regata u ovoj konkurenciji.
Slijedeća dva dana (petak i subota) Marko i Zara će nastupiti sa dva takmičara iz JK Omiš na ekipnom prvenstvu Hrvatske.

Slike

Pokazna regata

JK Zenta je 28. srpnja organizirao pokaznu regatu za polaznike ljetne škole jedrenja. Od 25 polaznika njih 18 su ukrstili jedra na regatnom polju unutar sportske lučice Zenta. Onim najmlađima je bilo prezahtjevno jedriti u floti i obilaziti bove. Regate su se odvijale pod dirigentskom palicom trenerice Brune Mandić i uz bučno navijanje roditelja s obale.
Najprije se jedrilo po dva plova u grupama po šest takmičara. Po dvoje najbolji ušlo je u finalne plovove. Pobjednik regate je bio Luka Vidović (12 godina) ispred Frančeske Laure Gotovac (9 godina) i Nikole Ferića ( 7 godina). Frančeska je dobila i pehar za najbolju djevojčicu.
Svim polaznicima škole uručena su priznanja – diplome. Ljetna škola se nastavlja i u kolovozu, te je na kraju predviđena još jedna pokazna regata.
Na kraju je Josip Marasović polaznicima škole prezentirao jedrenje radio upravljanim jedrilicama klase RG 65, u čemu su se i sami okušali.
Roditelji su kolačima i napicima pridonijeli ugodnom druženju nakon regate, a zapalio se i roštilj.

SLIKE