DragonForce RG65 event u Splitu

   JK Zenta nastavlja sa snažnim zamahom u sudjelovanju popularizacije RU jedrenja za djecu i mlade u RH. Naime, 26. i 27. studenog održani su DragonForce RG65 radionica i natjecateljski program u Splitu. Već u radionici Zente pokazalo se kako kiša ne može zaustaviti entuzijazam mladih radio upravljanih jedriličara koji su marljivo radili na modelima protekle subote. Zbog obaveze provjeravanja opreme, pripreme jedrilica i samog podešavanja modela omogućen je dan otvorenih vrata u brodomodelarnici gdje su "Dragoni" tek u kasnu večer ostavljeni u izvrsnom stanju za sutrašnji nastavak programa. Nedjeljni dan otvoren je sunčanim pripremama na čuvenoj splitskoj Matejušci. Kako su HZTK i HJS sudjelovali kao glavni organizatori dvodnevnog događanja ove mlade klase u Splitu, JK Zenta se potrudio pripomoći te je smo ustupili gumenjak kojim se postavilo regatno polje te kojim je trenerica Bruna pripomogla u sveukupnoj organizaciji događanja. Preko razglasa je ubrzo pojašnjen program šarolikom okupljenom gledateljstvu te je u 11h određen i početak natjecanja. Zahvale su upućene savezu i zajednici tehničke kulture, ali i Toto Burger Baru koji je iznova odlučio poduprijeti radio upravljano jedrenje u Splitu sponzorirajući nagrade za mlade natjecatelje.
Četrnaest jedrilica klase DragonForce RG65 i jedna jedrilica klase G70 pokazale su zavidne vještine u samom natjecateljskom programu. Vjetar je bio promjenjiv i zahtijevao je jake živce što je mlade sudionike ponukalo da iskažu krajnje vještine koje posjeduju ne bi li ostali pri vrhu ljestvice kroz više održanih plovova. Na samom kraju tijesne borbe za postoljem došlo je čak i do službenog protesta izmeđi Vice i Roka u trenutku izjednačenih bodova. Uz sudjelovanje pomoći organizatora protest je razriješen na obostrano prihvaćanje što je donijelo i konačne rezultate kako slijede:


JK Zenta - Vice Buzdovačić - DragonForce "2" - 7 bodova (1. mjesto)
JK Zenta - Marin Vidović - DragonForce "3" - 9 bodova (2. mjesto)
JK Zenta - Lovre Dragičević - DragonForce "6" - 10 bodova (3. mjesto)

Seniori su također prisustvovali događanju u Splitu sa sljedećim rezultatima:
Stjepan Razmilić - 11 bodova
Vatroslav Righi - 20 bodova
Davor Bumbak - 23 boda

Nakon što su sudionicima uručene medalje, ali i vrijedni model DragonForce V5 koji je išao juniorima kao nagrada za prvo mjesto, natjecatelji su se slikali za uspomenu te razišli s mnogo iskustva, novih znanja, lijepih uspomena te novih poznanstava iza sebe. Radujemo se sljedećem DragonForce eventu te očekujemo još veći broj natjecatelja i sudionika...

DSCF3078 DSCF3082

DSCF3083 DSCF3084 DSCF3086 DSCF3091DSCF3093 DSCF3100 DSCF3112 DSCF3126